Menu
Poznaj naszą kartę dań
Śniadania podajemy do 12.30
Croque Madame
tosty francuskie / chleb wiejski / ser Gruyere / boczek / beszamel / jajko sadzone / syrop klonowy / mix sałat / winegret
40,-
Croissant z wędzonym łososiem
croissant / wędzony łosoś / awokado / jajko poche / sos holenderski / mix sałat / winegret / rzodkiewka
45,-
Kanapka z wolno pieczonym rostbefem
chleb wiejski / rostbef / ser Mimolette / oliwa truflowa / konfitura z szalotki / rukola
43,-
Omlet na słodko
3 jaja / brzoskwinia / brioszka / creme fraiche / przyprawy korzenne / orzechy włoskie / miód
36,-
Dostępne cały dzień
Crepes Suzette
Cointreau / Amaretto / świeży sok pomarańczowy / skórka pomarańczowa / karmelizowany cukier / owoce sezonowe
32,-
Camembert zapiekany
camembert / konfitura figowa / orzechy arachidowe / pistacje / maliny / cynamon / bagietka
44,-
Krewetki duszone w białym winie
krewetki / chorizo / suszone pomidory / szpinak / czosnek / rozmaryn / szalotka
52,-
Mule w białym winie
zielone szparagi / pomidory cherry / bagietka
64,-
Tatar wołowy
marynowany maślak / płynne żółtko / majonez szczypiorkowy / grzanka truflowa
52,-
Zupa cebulowa
tymianek / rozmaryn / białe wino / ser gruyere / grzanka
30,-
Konfitowana ośmiornica
sałatka z młodych liści / awokado / jajko przepiórcze / piklowany burak / grillowany bakłażan
112,-
Buratta panierowana
buratta / pomidor / żółta papryka / pepperoni / orzechy włoskie, arachidowe i pinii
65,-
Cordon bleu
rolada wieprzowa z szynką i serem / pieczone młode ziemniaki / sos żurawinowy z limonką / grillowana marchew / zielony szparag
68,-
Wolno pieczone policzki wołowe
ziemniaki gratin / szparagi z palonym masłem / sos pieprzowy
98,-
Filet z łososia
palone gnocchi własnej produkcji / rozmaryn / wędzone masło / sałatka z ogórka i kopru włoskiego
78,-
Kurczak Coq au vin
maślane puree / boczek / cebula / pieczarki / rozmaryn / sos winny
59,-
Stek z polędwicy wołowej
risotto truflowe / rozmaryn / tymianek / czosnek / pomidor koktajlowy / groszek cukrowy
139,-
Crème brulee
karmelizowany cukier / owoce sezonowe
27,-
oraz
Deser witrynka / zapytaj kelnera
Acqua Panna 0,25l/0,75l
10/20,-
San Pellegrino 0,25l/0,75l
10/20,-
Świeżo wyciskany sok pomarańcz / grejpfrut / mix 0,25l
19,-
Napoje gazowane 0,25l
Coca Cola, Fanta, Sprite, Kinley
10,-
Sok owocowy 0,25l
Sok pomarańczowy, grejpfrutowy, jabłkowy
10,-
Red bull 0,25l
16,-
Domowa lemoniada 0,4l
17,-
Orange espresso 0,3l
17,-
Mrożona herbata 0,4l
18,-
Mrożona kawa 0,4l
18,-
Espresso
9,-
Doppio
13,-
Kawa czarna
10,-
Kawa biała
12,-
Cappucino
14,-
Flat white
16,-
Latte
16,-
Herbata Ronnefeldt w dzbanku
20,-
Wino domu
białe / czerwone 150ml / 250ml / 500ml
20/32/60,-
Rosalie
likier różany, prosecco, syrop różany, kruszony lód
29,-
Hugo
prosecco, mięta, limonka, syrop z kwiatów czarnego bzu, woda gazowana, kostki lodu
29,-
Mimosa
świeżo wyciskany sok pomarańczowy, prosecco
25,-
Kir Royal
likier z czarnej porzeczki, prosecco
29,-
French
gin, sok z cytryny, prosecco, syrop cukrowy
33,-
Boulevordier
czerwony wermut, Bourbon, Campari, kostki lodu
30,-
Aperol
likier Aperol, prosecco, woda gazowana, plaster pomarańczy
29,-
Swollow
Gin Hendrick's, świeżo wyciskany sok z cytryny, syrop fiołkowy, tonik
32,-
Prosecco z owocami
kieliszek prosecco podawany z owocami sezonowymi
28,-
PRZYSTAWKA
TATAR ZE ŚLEDZIA HOLENDERSKIEGO
majonez z wędzonego jabłka / gofr na palonym maśle / płynne marynowane żółtko / korzenna oliwa
46,-
PATE Z WĄTRÓBKI CIELĘCEJ
mus z pieczonej gruszki / puder korzenny z pumpernikla / sałata rzymska / vinegret wiśniowy
49,-
ZUPA
BARSZCZ CZERWONY NA KISZONYCH BURAKACH
kołduny litewskie / pietruszka
32,-
ZUPA GRZYBOWA
parmezanowa kluseczka / oliwa z białych trufli
36,-
DANIE GŁÓWNE
SANDACZ SMAŻONY NA MAŚLE KLAROWANYM
kremowe rosotto / grillowana cukinia / beurre blanc
79,-
KONFITOWANA NOGA Z KACZKI
sos maderowowo-truflowy / mus z modrej kapusty i buraka / grillowana pyza
82,-
RIAVIOLI Z GRZYBAMI
sos śmietanowo-truflowy / rukola / cukinia
59,-
DESER
CRUMBLE Z SOSEM WANILIOWYM
29,-
NAPAR ROZGRZEWAJĄCY
czarna herbata / cynamon / anyż / goździki / konfitura malinowa / miód / cytryna / pomarańcza
26,-
PIERNIKOWE LATTE
mleko / syrop piernikowy / espresso / bita śmietana
21,-
HOT APEROL
białe wino / sok jabłkowy / sok pomarańczowy / cynamon / anyż / goździki / imbir
32,-
GRZANIEC
czerwone wino / cynamon / anyż / goździki / pomarańcza
25,-
Brakowało Ci restauracji francuskiej
w Poznaniu? Nam także.
w Poznaniu? Nam także.
Właśnie dlatego zdecydowaliśmy się na otwarcie Rosalie. Zapraszamy serdecznie do lokalu przy Matejki 6, bonjour!