

Menu
Poznaj naszą kartę dań

Śniadania podajemy do 12.30
Bagel au porc effiloché / Bajgiel z szarpaną wieprzowiną
karkówka duszona w BBQ / ser Mimolette / cebula w occie balsamicznym / jajko sadzone / rukola / majonez Dijon
47,-
Bagel au fromage frais aux herbes / Bajgiel z ziołowym twarożkiem
wędzony łosoś / awokado / jajko poche / rukola z suszonymi pomidorami / confitowane pomidorki cherry /rzodkiewka
48,-
Croissant au beurre avec œufs et bacon / Croissant maślany z jajkami w bekonie
jajka mollet / wędzony boczek / sos bearnaise / piklowana szalotka / jarmuż
44,-
Croque Madame
tosty francuskie / pszenne pieczywo / szynka / ser gruyere / beszamel / Dijon / jajko sadzone
46,-
Pancakes à la mousse de pistache / Pancakes z musem pistacjwym
sos malinowy / banan / kwaśna śmietana / orzechy
39,-
Rillettes de canard et d’oie fumée / Rillettes z kaczki i wędzonej gęsi
grzanka z korzennej bagietki / pikantne pikle / suszona gruszka / majonez Dijon / chutney z czerwonej cebuli
43,-
Saint-Jacques aux moules fraîches / Przegrzebki ze świeżymi mulami
puree z palonego kalafiora / dżem z Chorizo / oliwa krewetkowa
59,-
Tartare de bœuf / Tatar wołowy
żółtko 63° / majonez truflowy / piklowana cebula / musztarda francuska / grzanka czosnkowa / czerwona oliwa
52,-
Crevettes à l’huile d’olive à l’ail / Krewetki w czosnkowej oliwie z oliwek
‘Nduja / peperoni / pietruszka / cukinia / pomidor cherry / pieczywo
53,-
Camembert zapiekany
Miód truflowy/grzanka karmelizowana/konfitura malinowa/pistacja/mandarynka
47,-
Soupe de poisson à la française Francuska zupa rybna
łosoś / mule / szyjki rakowe / julienne warzywa
42,-
Soupe à l’oignon à la parisienne / Paryska zupa cebulowa
ser Gruyère / szczypior / białe wino
32,-
Suprême de volaille au beurre aux herbes / Supreme z kurczaka w maśle ziołowym
puree z brokuła i zielonego groszku / sos z pieczonego kurczaka w ciemnym piwie / confitowany ziemniak
64,-
Ragoût de lapin aux pappardelle maison / Ragoût z królika z domowym pappardelle
grillowana cukinia / sos maślany / groszek / grana padano / rukola
67,-
Bœuf braisé aux légumes rôtis / Wolno duszona wołowina z pieczonymi warzywami
czerwone wino Pinot Noir / Dijon / tymianek / francuskie puree ziemniaczane z palonym masłem
75,-
Saumon grillé en croûte d’herbes / Grillowany łosoś w ziołowej otoczce
puree z pieczonych pomidorów / krokiet z wędzonego ziemniaka / sos homarowy
75,-
Patate douce rôtie au sel marin / Pieczony batat w soli morskiej
twaróg z ricotty z pistacjami / gruszka w truflowym miodzie / malinowy puder
56,-
Crème brûlée à l’orange / Crémé brûlée w pomarańczy
świeże owoce / sos jeżynowy
28,-
oraz
Deser witrynka / zapytaj kelnera
Acqua Panna 0,25l/0,75l
10/20,-
San Pellegrino 0,25l/0,75l
10/20,-
Świeżo wyciskany sok pomarańcz / grejpfrut / mix 0,25l
21,-
Napoje gazowane 0,25l
Coca Cola, Fanta, Sprite, Kinley
10,-
Sok owocowy 0,25l
Sok pomarańczowy, grejpfrutowy, jabłkowy
10,-
Domowa lemoniada 0,4l
17,-
Orange espresso 0,3l
19,-
Mrożona herbata 0,4l
18,-
Mrożona kawa 0,4l
18,-
Espresso
9,-
Doppio
13,-
Kawa czarna
10,-
Kawa biała
12,-
Cappucino
14,-
Flat white
16,-
Latte
16,-
Herbata Ronnefeldt w dzbanku
20,-
Wino domu
białe / czerwone 150ml / 250ml / 500ml
20/32/60,-
Rosalie
likier różany, prosecco, syrop różany, kruszony lód
29,-
Hugo
prosecco, mięta, limonka, syrop z kwiatów czarnego bzu, woda gazowana, kostki lodu
29,-
Mimosa
świeżo wyciskany sok pomarańczowy, prosecco
25,-
Kir Royal
likier z czarnej porzeczki, prosecco
29,-
French
gin, sok z cytryny, prosecco, syrop cukrowy
33,-
Boulevordier
czerwony wermut, Bourbon, Campari, kostki lodu
30,-
Aperol
likier Aperol, prosecco, woda gazowana, plaster pomarańczy
29,-
Swollow
Gin Hendrick's, świeżo wyciskany sok z cytryny, syrop fiołkowy, tonik
32,-
Prosecco z owocami
kieliszek prosecco podawany z owocami sezonowymi
28,-
ŚNIADANIE
PANCAKES BENEDICT
truflowe jajko poche / szpinak baby z czosnkiem / sos holenderski z palonym masłem / pieczony boczek w miodowej glazurze / konfitura malinowa
41,-
PRZYSTAWKA
STEK Z KALAFIORA W SOSIE SEROWYM
chips z parmezanu / oliwa z pestek dyni / pieczony jarmuż / puree z konfitowanego czosnku
54,-
ZUPA
KREM Z KARMELIZOWANEJ CEBULI I FRANCUSKICH SERÓW
paluch z francuskiego ciasta z czarnuszką / świeży koperek / zielony groszek / pikantna oliwa
39,-
DANIE GŁÓWNE
GLAZUROWANY FILET Z KACZKI FRANCUSKIEJ W CYTRUSACH
puree z pieczonego batata / sos wiśniowy z winem porto / gruszka w occie / chips z pietruszki
89,-
DESER
CREME BRULEE W POMARAŃCZY
świeże owoce / sos jeżynowy
29,-
NAPAR ROZGRZEWAJĄCY
czarna herbata / cynamon / anyż / goździki / konfitura malinowa / miód / cytryna / pomarańcza
26,-
HOT APEROL
białe wino / sok jabłkowy / sok pomarańczowy / cynamon / anyż / goździki / imbir
32,-
Brakowało Ci restauracji francuskiej
w Poznaniu? Nam także.
w Poznaniu? Nam także.
Właśnie dlatego zdecydowaliśmy się na otwarcie Rosalie. Zapraszamy serdecznie do lokalu przy Matejki 6, bonjour!